Hakkımızda

Türkiye’nin, daha iyi bir dünya için sözünü ve sesini yükseltebilmesi, ekonomik ve insani açıdan gelişmiş toplumlar arasında yer alması için Milli Teknoloji Hamlesini gerçekleştirmesinin kaçınılmaz olduğuna inanan bir grup genç girişimci ve genç profesyoneliz.

Refik Söylemez Mütevelli Heyeti Üyesi

Refik Söylemez, ilk ve orta öğrenimini İzmir'de tamamlamıştır. 2010'da Anadolu Meslek Lisesi'nden Bilişim Teknolojileri alanında dereceyle mezun olmuştur. 2012'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Bilgisayar Programlama önlisans, 2013'te Marmara Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği lisans ve aynı zamanda Anadolu Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi lisans eğitimlerini tamamlamıştır. 2020'de İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği alanında yüksek lisans yaparak 2023'te yapay zeka alanında tez ve makale yayınlamıştır.

İş hayatına lise döneminde bilgisayar yazılımı ve donanım servisleri üzerinde çalışarak başlayan Söylemez, kariyerine mühendislik firmalarında BT Birim Yöneticisi ve Yazılım Mimarı olarak devam etmiştir.

Yenilik ve girişimcilik kültürünün toplumun tüm kesimlerine yayılması, iş ahlakı, teknoloji ve bilim kültürünün uygulama düzeyinde gerçekleştirilmesi amacıyla birçok sosyal sorumluluk projesinde yer almış ve sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevler üstlenmiştir. 2017 yılında Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nda gönüllü olarak katılmış, T3 Vakfı'nın bilişim ve teknoloji alanındaki projelerinde görev almıştır.

2020 yılında Baykar Teknoloji'ye katılan Söylemez, Akıllı Web Sistemleri alanında grup lideri olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda T3 Vakfı'nın bilişim koordinatörü olarak görevlerini sürdürmektedir ve 2023 yılında başlatılan "T3 Ai'" projesiyle Türkiye'nin büyük dil modelini geliştirme girişiminde Program Yöneticisi olarak çalışmaktadır. 2024 yılında ise T3 Vakfı'nın Mütevelli Heyeti Üyesi olmuştur.

Evli ve iki çocuk babasıdır.